Viltspårskurser

Kurser i viltspår


Kurser 202224/4-5/6: Anlagskurs 1. Kurspris 2300:-


Öppenklass, datum kommer senare. Totalt 7 gånger.  Kurspris 3300:-


En hund och en hundförare gäller på alla våra kurser. På öppenklasskurserna har vi även krav på SKOTTFAST hund och GODKÄNT ANLAGSPROV.   

Intresseanmälningar görs till eftersoksjagaren@live.se Anlagsklass


Kursen löper på 7 veckor och vi samlas söndagsmorgnar kl 09.00. Tillsammans går vi igenom grunderna för hur man lägger viltspår - spårutformning, blod och klövar (hjort, rådjur, vildsvin och älg) för att sedan lägga spåren tillsammans. Vi går också igenom lämplig spårutrustning för både hundförare och hund. Varje kurstillfälle tänder vi grillen, så medtag gärna kaffekorg med grillmat, oavsett väderlek eller årstid. Efter grillningen går en kursledare med dig ut i spåret för att ge hjälp och ledning i ditt arbete med hunden.

Anlagsspåren ska vila i 2-5 timmar och är i fullängd 600 m.


Öppenklass


Kursupplägget är detsamma  som för anlagsklass förutom att kursledarna lägger spåret dagen innan, då öppenklass tränas med 12-24 timmar gamla spår. Här tränar vi särskilt med teknikerna vid vinklar och återgångar. OBS! Krav på skottfast hund och godkänt anlagsprov.


Prov


Vi har en egen domare och kontakter med domare som vi hänvisar till om intresse för prov finns.


Anmälan och betalning


Anmälan sker via mail. När vi har fått in tillräckligt många anmälningar för att starta en kurs skickar vi bekräftelsemail till dig. Du betalar då en anmälningsavgift på 500 :- för att behålla din plats.

Resterande summa (1800 :- för anlagskurs, 2800:- för öppenklass, 3200:- för eftersökskurs) ska vara betald senast en vecka innan kursstart.

Konto (Swedbank) 8403-8, 33 437 768-6 eller Swish 123 126 91 09.

Om kursen skulle bli inställd p.g.a. oss betalas pengarna (inklusive anmälningsavgift) tillbaka. Skulle du ångra dig eller få förhinder innan kursen startat betalas inte anmälningsavgiften tillbaka.